Motief steekincident in relationele sfeer

Geplaatst op 20 juni 2011, om 17:06 uur

WINTERSWIJK – Een 41-jarige man is zaterdagavond 18 juni zwaar gewond geraakt bij een steekincident in een woning aan de Vredenseweg in Winterswijk. In verband hiermee is een 36-jarige vrouw aangehouden. Het betrof een conflict in de relationele sfeer. De bij het incident betrokken man en vrouw verblijven in Winterswijk en zijn van Slowaakse afkomst.

De ambulancedienst kreeg omstreeks 20.40 uur een melding van een incident in een woning waarbij iemand zwaar gewond was geraakt. Ambulancepersoneel en agenten gingen met spoed ter plaatse. Zij troffen daar een zwaar gewonde man aan, die met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrouw werd als verdachte aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn er enkele getuigen opgevangen en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Nader onderzoek wees uit dat de aanleiding van het incident in de relationele sfeer ligt.

De recherche heeft samen met agenten van het team Winterswijk een onderzoek ingesteld, inclusief het technisch onderzoek wat in de woning is uitgevoerd en een uitgebreid buurtonderzoek.

De 41-jarige man ligt nog in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel. De 36-jarige vrouw is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.