Politie onderzoekt vechtpartij in Zutphen

Geplaatst op 12 juni 2011, om 12:07 uur

ZUTPHEN – Zaterdag 11 juni is de politie gealarmeerd over een opstootje tussen een groep van ongeveer 10 jongeren op de Polsbroek in Zutphen. De politie stelt een onderzoek in en heeft een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij.

De vechtpartij werd rond 15:45 uur gemeld bij de politie, die direct ter plaatse ging. Toen de politie ter plekke een jongen die vermoedelijk bij het incident betrokken was wilde aanspreken ging deze er meteen vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar de jongen kreeg van een andere nog onbekende jongen de kans om achterop een scooter te stappen en wist te ontkomen. De 19-jarige jongen is, na een korte achtervolging, aangehouden op de Laarstraat. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Bij zijn fouillering bleek hij een stroomstootwapen en soft- en harddrugs in zijn bezit te hebben. Deze goederen zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Op aanwijzing van getuigen zijn in een nabijgelegen supermarkt vier jongeren aangetroffen die vermoedelijk ook bij het incident betrokken waren. Één van hen had verwondingen in zijn gezicht en een kapot getrokken shirt. De jongeren, allen afkomstig uit het zuiden van het land, wilden echter niets vertellen over wat er gebeurd was. De politie stelt een nader onderzoek in.