Politie zoekt contact met klanten shoarmazaak

Geplaatst op 16 juni 2011, om 20:04 uur

VAASSEN – In het onderzoek naar een poging overval op een shoarmazaak aan de Apeldoornseweg in Vaassen in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni, is de politie nog op zoek naar vier klanten die vlak voor de overval buiten aan een tafel hebben zitten eten. Zij kunnen voor de politie belangrijke getuigen zijn.  

In deze zaterdagnacht heeft een nog onbekende man geprobeerd de shoarmazaak te overvallen. Hij stond om 02:45 uur ineens in de opening van de shoarmazaak en richtte een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, op de eigenaar van de zaak. Die schreeuwde de man meteen toe dat hij weg moest wezen, waarop de overvaller kennelijk zo schrok dat hij er weer vandoor ging, in de richting van het centrum van Vaassen. In de zaak waren toen ook nog twee klanten aanwezig. Na het vertrek van de man heeft de eigenaar de politie gebeld, die meteen ter plaatse kwam, een onderzoek instelde en nog heeft gezocht naar de man, helaas tevergeefs.

Klanten gezocht

Vlak voor de poging overval, hebben vier klanten aan een tafeltje buiten zitten eten. Zij vertrokken vlak voor de overvaller in de deuropening verscheen, maar hebben wellicht nog iets gezien in de omgeving van de shoarmazaak wat van belang kan zijn voor het onderzoek.

Ook andere getuigen die iets hebben gezien, of aanslaan op het signalement van de overvaller, worden dringend gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Van de overvaller, die zijn gezicht bedekt had, is alleen bekend dat hij donkere kleding droeg en een capuchon op had. Verder viel het vreemde, wat manke loopje van de man op.