Politie zoekt getuigen van bedreiging

Geplaatst op 21 juni 2011, om 14:42 uur

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zondag 29 mei heeft plaatsgevonden op het Kanaal Zuid in Apeldoorn. Hierbij zijn twee tieners uit Apeldoorn met een mes bedreigd door een nog onbekende jongeman. De politie is op zoek naar getuigen en tips.

De bedreiging heeft zondag 29 mei plaatsgevonden tussen 16.30 en 17.00 uur op de brug Matenpoort op het Kanaal Zuid in Apeldoorn. De broertjes fietsten vanuit de Maten over de brug toen twee jongeren hen achterop fietsten. Net over de brug heeft één van hen de bal afgepakt van de oudste jongen. Toen deze zijn bal terugvroeg, werd hij met een mes bedreigd. De jongens zagen kans om ongedeerd weg te komen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is bezig met het onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de verdachte: Het is een jongeman van ongeveer 19 jaar, heeft een getinte huidskleur en is ongeveer 1.90 lang. Hij heeft een breed postuur en een breed gezicht met een dunne neus. Hij droeg die dag een blauwe spijkerbroek met lichtvale plekken en een riem met een grote gesp. Hij had een blauwe Nickelson jas aan. De jas heeft een capuchon met een bontkraag. De jongen had voetbalschoenen zonder noppen aan van merk Johan Cruijff. Daarnaast had hij een witte omafiets bij zich. Voor tips kan contact opgenomen worden via 0900-8844