Vooral onbegrip over brand Vogelpark - GelreNieuws.nl

Vooral onbegrip over brand Vogelpark

Geplaatst op 25 juni 2011, om 16:34 uur


ZUTPHEN –
De hele dag komen mensen langs bij het Vogelpark achter het Stedelijk Daltoncollege aan de Isendoornstraat in Zutphen om te kijken naar het resultaat van de verwoestende brand.

De technische recherche heeft zaterdag onderzoek gedaan. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Maar voor voorbijgangers en buurtbewoners is het wel duidelijk. Bij hen heerst vooral onbegrip. ,,Hoe heeft iemand dit toch kunnen doen? Het hek vernielen en vervolgens het prachtige gebouw in brand steken. Hoe haal je het in je hoofd?”

Geopperd werd om een inzamelingsactie te houden zodat er een nieuwe schuur in het Vogelpark kan worden gebouwd.

Veel mensen komen lang het weitje om de bouwer van het dierenverblijf, Eco Teunissen, een hart onder de riem te steken. Teunissen blijft er nuchter bij, maar ook hij begrijpt niet hoe iemand tot zo’n daad heeft kunnen komen. ,,Ik ben erg blij dat mijn lieve diertjes ongedeerd zijn gebleven. Alleen een konijntje werd buiten het hek dood gevonden. Vermoedelijk gestorven door de stress.”

Jarenlang bouwde Teunissen aan het houten verblijf. ,,Duizenden uren handwerk heb ik er in gestoken. Er is niets meer van over.” Of Teunissen het gebouw kan herbouwen is nog niet bekend. ,,Ik zou wel graag iets nieuws willen bouwen, maar het zal niet meer zo uitbundig worden als het gebouw dat er stond. Daar heb ik fysiek de kracht niet meer voor.”

Cyril Hendriks is bestuurslid van de Stichting Zutphens Vogelpark. Hij leeft mee met Teunissen. “Dit was echt zijn levenswerk. Bovendien gold het dierenverblijf als een echte aanwinst voor de stad Zutphen. Het was een prachtig kunstwerk.” Hendriks hoopt dat de Zutphense bevolking Teunissen blijft steunen in zijn werk voor de dieren in het Zutphense Vogelpark.

De politie is op zoek naar getuigen, men kan bellen met 0900-8844.