Zoekactie naar Duitse vrouw zonder resultaat - GelreNieuws.nl

Zoekactie naar Duitse vrouw zonder resultaat

Geplaatst op 1 juni 2011, om 21:01 uur

’s HEERENBERG – Een zoekactie naar de vermiste 59-jarige Duitse Maria Meyer heeft woensdagmiddag geen resultaat opgeleverd. Duikers van de brandweer Gendringen doorzochten het water van het Grenskanaal in ’s Heerenberg.

Zie ook: – Duitse vrouw vermist

De brandweer werd kort voor 17 uur ingeschakeld door de Duitse politie. Die hadden eerder op de dag met een hond gezocht. De hond was aangeslagen bij de brug en de sluis ter hoogte van de Emmerikseweg. De Duitse brandweer zocht met een boot en de Nederlandse brandweer zette duikers in. Aan het begin van de avond werd de zoekactie met duikers gestaakt.

De 59-jarige Maria Meyer wordt sinds donderdag 26 mei wordt vermist vanuit een Duits verpleegtehuis. De vrouw werd daar verpleegd vanwege dementie. De politie sluit niet uit dat mevrouw Meyer in Nederland is.

Uit informatie tot dusver is gebleken dat de vrouw op de avond van 26 mei tussen half acht en tien uur haar kamer in het verpleeghuis heeft verlaten. De vrouw is vanwege haar ziekte ernstig verward, om die reden is men erg bezorgd om haar veiligheid en gezondheid.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de vrouw in de vroege avonduren van 27 mei nog gezien is in het centrum van Elten. Wat later is ze gesignaleerd in het Duits-Nederlandse grensgebied toen ze te voet was op de Emmerikseweg in de richting ’s-Heerenberg.

Getuigen, die de vrouw hebben gezien of weten waar ze verblijft, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Emmerik, telefoonnummer 0049-2821-5040. Maar u kunt ook contact opnemen met de plaatselijke politie via telefoonnummer 0900-8844.