Dronken automobilist rijdt verkeerslicht omver - GelreNieuws        

Dronken automobilist rijdt verkeerslicht omver

Geplaatst op 24 juli 2011, om 16:28 uur

APELDOORN – Dat rijden met drank op erg gevaarlijk is en grote gevolgen kan hebben bleek in de nacht van zaterdag op zondag 24 juli. Een 32-jarige Apeldoorner botste in het centrum tegen een verkeerslicht en een voetgangerslicht aan.

Hij reed door en liet zijn beschadigde auto verderop, midden op de rijbaan, achter aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Na onderzoek wisten de agenten de bestuurder te achterhalen, hij bleek gedronken te hebben.

De politie kreeg rond 01.40 uur een melding dat er een beschadigde auto midden op de rijbaan stond aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij de auto staan. De bestuurder was verdwenen. Een andere politie-eenheid zag dat een verkeerslicht op de kruising Hofstraat/Nieuwstraat beschadigd was. Ook was er een voetgangerslicht omver gereden. Een getuige wist wie er in de auto gereden had en gaf dit door. De 32-jarige man kon korte tijd later in zijn woning aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en blies ruim 1.2 promille. Dat is ruim twee keer het maximum toegestane promillage voor ervaren bestuurders. De politie maakt proces verbaal op van doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed van alcohol.