Man verdacht van overvallen - GelreNieuws.nl

Man verdacht van overvallen

Geplaatst op 14 juli 2011, om 22:26 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagmorgen 13 juli een 40-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij enkele overvallen. De aanpak van overvallen staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Uit onderzoek en analyse van de verklaringen van slachtoffers en getuigen èn het bestuderen van camerabeelden van beveiligingscamera’s bestond het vermoeden dat sommige nog niet opgeloste overvallen door één en dezelfde verdachte zijn gepleegd.

Overvallen
Het gaat hierbij onder andere om overvallen die werden gepleegd op Euroland (29 oktober 2010) aan het Marktplein, een benzinestation aan de Arnhemseweg (28 januari 2011) en cafetaria Charly aan de Zwolseweg (21 april 2011) in Apeldoorn.

Beelden getoond
Op woensdagavond 6 juli toonde het rechercheteam beelden van beveiligingscamera’s na de nieuwsuitzending van TV Gelderland. Op de beelden was de overvaller te zien. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen er geen tips bij de politie binnen.

Aangehouden
Het onderzoek is onverminderd doorgegaan en op basis van resultaten uit het onderzoek kon woensdagmorgen de 40-jarige Apeldoorner worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De Apeldoorner is ingesloten en wordt verhoord. Hij wordt op vrijdag 15 juli voorgeleid bij de Rechter Commissaris in Zutphen.

Het personeel van de Euroland, het benzinestation en de cafetaria is van de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gebracht.