Rechercheteam afgebouwd, schutter staat gesignaleerd

Geplaatst op 14 juli 2011, om 22:24 uur

DOETINCHEM – Het rechercheteam dat vanaf begin juni onderzoek heeft gedaan naar de vechtpartij en het schietincident achter het Doetinchemse ziekenhuis wordt afgebouwd. De identiteit van de schutter is bekend en hij staat nationaal en internationaal gesignaleerd.

De politie heeft de afgelopen weken een uitgebreid onderzoek ingesteld naar wie er betrokken waren bij de vechtpartij/schietincident op 4 juni in Doetinchem en wie uiteindelijk zou hebben geschoten. Hiervoor zijn allereerst passanten verhoord en daardoor kreeg het rechercheteam al snel zicht op de aanleiding van het incident en de mogelijk betrokkenen. Gedurende het onderzoek heeft de politie ruim 50 getuigen verhoord.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ruzie tussen twee mannen
Zoals al eerder gemeld, zou de aanleiding een ruzie tussen twee mannen zijn. Besloten werd de ruzie uit te vechten. Beide mannen namen bekenden mee naar de plaats waar het treffen zou plaats vinden. De beide mannen zijn de vechtpartij daadwerkelijk eerst begonnen, maar op een gegeven moment ontstond er een massale vechtpartij gevolgd door het schietincident.

Aanhoudingen
Er werden in totaal elf mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de vechtpartij. Eén van hen wordt ervan verdacht het vuurwapen te hebben geleverd. De meeste verdachten zijn afkomstig uit Doetinchem.  Vijf komen uit andere plaatsen in de Achterhoek. Twee verdachten zitten in nog steeds in de gevangenhouding.

Schutter
De politie heeft gedurende het onderzoek zicht gekregen op de schutter. Het gaat om een 32-jarige man uit Doetinchem. Het is onduidelijk waar hij verblijft. De verdachte staat nationaal en internationaal gesignaleerd.

Afbouw team
Aangezien de meeste werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt het team afgebouwd. Er blijven enkele rechercheurs belast met het afronden van het voorlopige dossier. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen tijdens het onderzoek. De toestand van de 28-jarige Doetinchemmer is onveranderd slecht. Hij verkeert niet in levensgevaar.