Vijf boetes bij grote alcoholcontrole - GelreNieuws.nl

Vijf boetes bij grote alcoholcontrole

Geplaatst op 9 juli 2011, om 21:29 uur

RUURLO – De politie heeft vrijdagavond 8 juli samen met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland een grote alcoholcontrole gehouden in de gemeente Berkelland. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben en van één werd het rijbewijs ingevorderd.

De geplande controle werd van 17.00 tot 23.00 uur in de gemeente Berkelland gehouden. Op diverse plaatsen controleerden agenten bestuurders op alcoholgebruik in het verkeer. Bij de controle waren ook agenten van het Verkeershandhavingsteam aanwezig. Zij hadden een bus met controleapparatuur bij zich.

Deze controles worden gehouden om letselongevallen in het verkeer terug te dringen. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland reikten BOB-sleutelhangers uit aan degenen die niet gedronken hadden.

Van de ruim 1400 passanten bleken er vijf teveel gedronken te hebben. Een beginnend bestuurder blies bijna 0.4 promille terwijl 0.2 het maximale voor hem was. Een andere automobilist blies 1.6 promille en naast een proces-verbaal is zijn rijbewijs ingevorderd. De andere overtreders kregen een boete en een rijverbod.

Ook werd er voor 480 euro aan openstaande boetes betaald en één bestuurder werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com