Vrouw gewond na aanrijding

Geplaatst op 31 juli 2011, om 13:44 uur

SILVOLDE – Een 80-jarige vrouw uit Gaanderen is zaterdagmiddag 30 juli ernstig gewond geraakt. De 80-jarige fietser kwam op de Oude Dinxperloseweg in aanrijding kwam met een brommer, bestuurd door een 25-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:40 uur de melding van de aanrijding. De 25-jarige man reed met zijn brommer over het fietspad van de Oude Dinxperloseweg ter hoogte van een kwekerij in de richting van Gendringen. Voor hem reed de 80-jarige vrouw op haar fiets. Uit tegengestelde richting kwam een bromfietser waardoor de 25-jarige bromfietser de fietser voor hem niet kon inhalen en moest remmen. Vermoedelijk blokkeerde hierbij zijn voorwiel waardoor hij viel en tegen de fiets aan kwam van de 80-jarige vrouw. De vrouw kwam hierdoor ten val en viel met haar hoofd op het wegdek. De vrouw is met ernstige verwondingen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het team verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart en heeft de brommer van de man meegenomen voor onderzoek. De 25-jarige man is meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.