Agent beledigd tijdens scheiden ruziënde jongens

Geplaatst op 5 augustus 2011, om 15:51 uur

AALTEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 5 augustus heeft de politie een 16-jarige jongen uit Aalten aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren toen de agenten bemiddelde bij een conflict. Een groepje bemoeide zich met de situatie en een 19-jarige jongen uit Aalten beledigde een agent. Ook hij is aangehouden.

Surveillerende agenten werden rond 03.20 uur aangesproken dat er een conflict zou ontstaan aan de Hogestraat in Aalten. Toen de agenten de partijen van elkaar wilden scheiden weigerde een 16-jarige jongen zich te legitimeren. Andere jongens bemoeide zich ermee en een 19-jarige Aaltenaar beledigde hierbij een agent. Beide jongens zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. Geweld (ook verbaal geweld) wordt niet getolereerd.

Vervolgen
Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten naar politieambtenaren, of anderen met een publieke taak, een extra zware strafeis tegemoet kunnen zien.