Bedreiging met mes – Politie zoekt getuigen

Geplaatst op 24 augustus 2011, om 19:09 uur

HARDERWIJK – Op donderdag 18 augustus hebben twee onbekende mannen, op de Stationslaan in Harderwijk, onder bedreiging van een mes getracht een 18-jarige Harderwijker op straat te beroven. De politie zoekt getuigen.

Rond 22.30 uur liep de Harderwijker over de Stationslaan toen twee onbekende mannen op een fiets hem inhaalden en even verderop bleven staan. Een van de twee mannen kwam op de Harderwijker aflopen en probeerde onder bedreiging van een mes zijn portemonnee buit te maken. De Harderwijker rende hierop weg in de richting van een café. Een de mannen rende in eerste instantie achter de Harderwijker aan maar keerde al snel om. De twee mannen gingen er vervolgens, zonder buit, vandoor in de richting van het ziekenhuis St. Jansdal.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man die de Harderwijker bedreigde was rond de 1,90 meter lang en had een blanke huidskleur. De man droeg een lichtkleurig vest en een donkere pet. Van de tweede man is alleen bekend dat hij een donkerkleurig vest droeg.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is opzoek naar getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844.

De politie is ook specifiek op zoek naar een nog onbekende vrouw die zich tijdens het incident met haar hond ter hoogte van een café aan de Stationslaan bevond en de Harderwijker na het incident heeft thuisgebracht. Daarnaast zoekt de politie eventuele bezoekers van het café die iets gezien kunnen hebben.