Chaos op de Weg naar Voorst bij Zutphen

Geplaatst op 31 augustus 2011, om 18:47 uur

ZUTPHEN – Een 19-jarige scooterbestuurder uit Empe raakte dinsdagavond 30 augustus gewond bij een verkeersongeval op de Weg naar Voorst N345 in Zutphen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Ook een stuk verder op was het chaos op de Weg naar Voorst. Daar stonden enkele vrachtwagens vast onder het viaduct.

De hulpdiensten kregen rond 21.30 uur een melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Sprabanenweg. Een 47-jarige automobilist uit Eerbeek reed van Zutphen richting Voorst. Bij het einde van de bebouwde kom Zutphen wilde hij rechtsaf slaan. Hierbij zag hij kennelijk de scooterbestuurder, die op het naastgelegen fietspad in dezelfde richting reed, over het hoofd. Door de aanrijding raakte de scooter uit balans en botste tegen een verkeersbord. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een stuk verderop onder het viaduct bij de oude IJsselbrug ontstond er ook file doordat enkele vrachtwagens vast kwamen te zitten. Éen van de vrachtwagens liep materiele schade op en moest worden weggesleept nadat een luchtslang was geknapt. Beide ongevallen ontstonden doordat er bij een ernstig ongeval op de A1 bij Deventer de snelweg was afgesloten en het verkeer via Zutphenwerd geleid.