Doetinchemmer verdacht van aanrandingen

Geplaatst op 12 augustus 2011, om 14:04 uur

DOETINCHEM – De 20-jarige Doetinchemmer die op 20 juni werd aangehouden als verdachte van een gewelddadige aanranding van een jonge vrouw in de Doetinchemse wijk de Hoop heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Er zijn aanwijzingen dat de man verantwoordelijk is voor een eerdere gewelddadige aanranding. Beide slachtoffers zijn over de onderzoeksverrichtingen van de politie geïnformeerd.

In januari en maart van dit jaar vonden in de wijk de Hoop in Doetinchem twee gewelddadige aanrandingen plaats. In beide gevallen werden de vrouwen laat in de nacht na een avondje stappen op gewelddadige wijze aangerand. Het eerste incident deed zich voor in de nacht van zaterdag op zondag 30 januari 2011 aan de Burgemeester De Bruijnstraat en werd gepleegd ten opzichte van een 38-jarige Doetinchemse. De tweede aanranding vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 maart rond 03.30 uur op de Canadaparklaan. Hier was het slachtoffer een jonge Doetinchemse.

Beide gewelddadige aanrandingen werden vanaf de eerste melding uitgebreid onderzocht. Naast een buurtonderzoek werd ook een passantenonderzoek ingesteld. Gezien het gewelddadige karakter van beide aanrandingen werd het rechercheteam uitgebreid. Duidelijk was dat beide gebeurtenissen voor onrust zorgden en de politie heeft in de periode extra gesurveilleerd in de wijk de Hoop. Ook de wijkagenten waren aanspreekpunt voor ongeruste buurtbewoners.

De aangehouden verdachte heeft onlangs de aanranding op de Canadaparklaan bekend. Het rechercheteam kan melden, dat er nu nieuwe ontwikkelingen zijn in het onderzoek naar de eerste gewelddadige aanranding aan de Burgemeester De Bruijnstraat, maar over de inhoud ervan kan nog niets gemeld worden.

Beide slachtoffers zijn van de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gebracht.

De verdachte verblijft nog in voorlopige hechtenis.