Huisvuilcontainers doelwit brandstichter - GelreNieuws        

Huisvuilcontainers doelwit brandstichter

Geplaatst op 15 augustus 2011, om 11:02 uur

ZUTPHEN/WARNSVELD – In de nacht van zondag op maandag 15 augustus zijn in de Zutphense wijk Leesten en in Warnsveld meerdere huisvuilcontainers in brand gestoken. De branden vonden plaats op onder meer de Van Hoornlaan, de Robert van Gullicklaan, de Fetterstraat, de Meinsemakade en ’t Spiker.

De politie kreeg rond middernacht de eerste melding van brandstichting in een vuilcontainer aan de Robert van Gullicklaan. Hierop zijn zij ter plaatse gegaan en hebben in de buurt gesurveilleerd. De brandstichter werd hierbij niet meer aangetroffen. Later in de nacht werden nog eens vier andere containers in brand gestoken. De brandweer of bewoners blusten het vuur.

Aan de hand van getuigenverklaringen heeft de politie een signalement kunnen opstellen van de vermoedelijke brandstichter. Het zou gaan om een blanke jongen met donker haar. Hij droeg een donkere pet, donkere broek en een donkere jas met daaronder een lichtkleurige trui of vest.

De politie is een onderzoek gestart en is opzoek naar getuigen en tips. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844. Gedupeerden wordt verzocht om aangifte te doen.