Jongens bekennen aanmaak nepprofiel op hyves - GelreNieuws        

Jongens bekennen aanmaak nepprofiel op hyves

Geplaatst op 19 augustus 2011, om 16:37 uur

DOETINCHEM – Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Doetinchem, hebben zich vrijdagochtend 19 augustus met één van hun moeders gemeld op het politiebureau in hun woonplaats, om op te biechten dat zij samen verantwoordelijk waren voor het profiel op Hyves, waarin een volwassen man uit Wehl, contacten zocht met jonge meisjes en jongens.

Bij het profiel op de internetsite, had het tweetal een willekeurige foto van een volwassen man van het internet gehaald en bij het profiel geplaatst. Bij de politie kwamen sinds begin deze week enkele klachten over dit profiel binnen.

Hoewel de teksten bij het profiel, na politieonderzoek, geen direct strafbaar feit bleek te zijn, besteedde de politie aan de binnengekomen klachten aandacht, met een algemeen waarschuwend bericht in de media, voor contacten met onbekenden via het internet.

De moeder van één van de jongens had het één en ander thuis opgevangen en kreeg argwaan bij het lezen van het krantenbericht. Ze nam de tieners mee naar het politiebureau om het één en ander uit te leggen.

Het bleek allemaal als grap bedoeld. De twee werden vrijdagochtend door de politie in Doetinchem ernstig onderhouden en gewezen op de gevolgen, die hun actie had kunnen veroorzaken, Namelijk onterechte verdenkingen tegen de nog onbekende man waarvan de foto werd gebruikt.

Ze waren zichtbaar onder de indruk. Het nepprofiel is direct van internet verwijderd. De wijkagent heeft degene die klachten hadden ingediend van de ontwikkeling op de hoogte gesteld.