Verdachte van mishandeling vrouw aangehouden

Geplaatst op 11 augustus 2011, om 20:47 uur

APELDOORN – De politie heeft maandag 8 augustus een 62-jarige Apeldoorner aangehouden. De man wordt ervan verdacht op donderdagmorgen 4 augustus een 37-jarige plaatsgenote te hebben geslagen en dusdanig te hebben verwond, dat ze naar het ziekenhuis moest worden gebracht voor behandeling. De man is vandaag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Het incident heeft zich donderdag 4 augustus kort na 07.00 uur voorgedaan, toen de vrouw met haar honden naast de Grieft (riviertje) aan de Van Aelstlaan in Apeldoorn liep. Een onbekende fietser passeerde de vrouw waarop de vrouw hem groette. De man reageerde boos en vervolgens ontstond er een woordenwisseling. De man heeft de vrouw onder meer geslagen. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. De onbekende man ging er vervolgens op zijn fiets vandoor. Mede door de media-aandacht meldden zich enkele getuigen en kwam de politie bij de 62-jarige man uit en heeft hem ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

De man is donderdag 11 augustus voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en niet in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.