Zeven gewonden bij ongeval vrachtwagen met bus

Geplaatst op 9 augustus 2011, om 20:49 uur

GROENLO – Op dinsdag 9 augustus zijn bij een ongeval tussen een vrachtwagen en een autobus in Groenlo zeven buspassagiers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Winters-wijkseweg (N 319) bij de oprit naar de Twenteroute.

Het ongeval werd omstreeks 07.35 uur bij de alarmcentrale gemeld. Duidelijk was  dat er meerdere gewonden waren en de hulpverleningsdiensten rukten massaal uit. De aanrijding had plaatsgevonden op een kruising met verkeerslichten. In de bus raakten zeven mensen gewond. Zes van hen werden met ambulances naar het streekziekenhuis in Winterswijk gevoerd. Diverse mensen hadden snijwonden en rug- en nekklachten opgelopen. Eén inzittende had hoofdletsel. De beide bestuurders raakten niet gewond.

Eerste bevindingen.
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de 71-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur uit de richting Winterswijk kwam. Bij de kruising met verkeerslichten heeft hij het rode licht te laat opgemerkt. De lijnbus kwam net uit het centrum en wilde de Twenteroute oprijden. De vrachtwagen heeft de bus in de flank geraakt.

 Hulpverlening
In afwachting van de hulpverleningsdiensten verleenden andere weggebruikers eerste hulp aan de slachtoffers. Dit werd vervolgens door ambulancepersoneel overgenomen. Eén slachtoffer werd in de bus gestabiliseerd en met hulp van de brandweer naar de ambulance gebracht. Zes slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om vijf licht gewonden en één slachtoffer heeft ernstiger letsel opgelopen. Een zevende inzittende heeft zich bij haar huisarts laten behandelen. De weg tussen Winterswijk en Ruurlo is afgesloten voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. Het verkeer wordt omgeleid.