Aardbeving voelbaar in de regio

Geplaatst op 8 september 2011, om 21:32 uur

AMSTERDAM – UPDATE 22.15 uur In de buurt van Nijmegen is donderdagavond om 21.00 uur een lichte aardbeving geweest. Deze had een kracht van 4,6 op de schaal van schaal van Richter.

Het epicentrum van de aardbeving lag 40 kilometer ten zuidoosten van Nijmegen bij het Duitse Xanten, aldus een woordvoerder van de KNMI. De trillingen waren in een groot deel van het land te voelen. “Precies om 21.04 uur stond hier alles te trillen, zo’n 5 a 6 seconden”, laat een inwoner van Duiven (Gelderland) weten aan De Telegraaf.

De lichte aardschok is ook gevoeld in Noord-Limburg, Maastricht, Hilversum en Arnhem. Een bewoner van die laatste stad laat weten dat zijn serre schade heeft opgelopen door de trillingen. Alleen in de noordelijke provincies lijken mensen niets gemerkt te hebben van de beving.

Paniek
Veel mensen zijn erg geschrokken. In Venlo gingen mensen zelfs in paniek de straat op. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De politie Utrecht meldde een regen van telefoontjes in het servicecentrum. De politie Twente twittert dat het epicentrum van de mogelijke beving in het zuiden van het land zou liggen. De politie Noord-Oost Gelderland twittert eveneens over meldingen van verontruste burgers. Vooralsnog kregen geen van deze korpsen schademeldingen.