Agent gewond bij voorkomen suïcide - GelreNieuws.nl

Agent gewond bij voorkomen suïcide

Geplaatst op 5 september 2011, om 16:33 uur

PUTTEN – Een politieman is zondagavond 4 september gewond geraakt aan zijn arm en been, toen hij een 24-jarige Puttenaar ervan wilde weerhouden om voor de trein te springen. De agent kwam ten val toen hij de verwarde man van het spoor greep.

De agent en zijn vrouwelijke collega kregen rond 23.15 uur de melding dat er een man zichzelf van het leven wilde beroven door bij het station Putten voor een trein te springen.

De agenten gingen ter plaatse en zagen de man op het spoor staan. Op dat moment waren de spoorbomen al dicht en knipperden de overweglichten vanwege de aanrijdende intercity. De agent rende vervolgens richting de man op het spoor en kon hem van het spoor trekken.  Door de snelle actie van de agent, kwamen beiden in de berm ten val.

Op het moment van de val, raasde de trein voorbij. De agent en de man werden niet geraakt.

De machinist die het incident had waargenomen liet de trein stoppen, waardoor het treinverkeer kort gehinderd werd.

De agent raakte gewond aan zijn arm en been, vermoedelijk veroorzaakt door de val in de berm. Hij werd voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling naar huis.

Assisterende agenten konden de man, die zich agressief gedroeg, onder controle krijgen en overbrengen naar het politiebureau. De man uitte meerdere bedreigingen toen agenten hem overbrachten. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol en drugs. Voor de Puttenaar werd de crisisdienst gewaarschuwd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com