Automobilist zonder rijbewijs vlucht voor politie

Geplaatst op 17 september 2011, om 20:27 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 september een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden nadat hij er vandoor ging toen agenten hem wilden controleren. De Apeldoorner bleek geen geldig rijbewijs te hebben en weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn auto is in beslag genomen.

Surveillerende agenten zagen dat de man rond 03.20 uur in zijn auto stapte en wegreed vanaf de Asselsestraat. Toen hij probeerde weg te rijden sloeg zijn auto af. De agenten gaven de automobilist een stopteken bij het kruispunt met de Wilhelmina Druckerstraat. Toen zij de man aanspraken gaf de man gas en reed hij met zeer hoge snelheid weg over de Asselsestraat. De agenten zette de achtervolging in en konden hem Herderweg staande houden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Apeldoorner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek aan het bureau bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Het meewerken aan de ademanalyse is verplicht als agenten dit vorderen. De auto van de Apeldoorner is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op van weigeren van de ademanalyse, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.