Bouw viaduct Deventerweg in volle gang - GelreNieuws.nl

Bouw viaduct Deventerweg in volle gang

Geplaatst op 12 september 2011, om 18:20 uur

ZUTPHEN – De bouw van het viaduct in de Deventerweg N348 is in volle gang. Maandag aan het eind van de middag is begonnen met het maken van de doorsteek.

De Deventerweg tussen Zutphen en Eefde is tot en met 19 september afgesloten voor al het verkeer. Ook fietsers moeten omrijden. Vooral vandaag bleek dat behoorlijk wennen voor scholieren. Tientallen fietser hadden de informatieborden niet gelezen en fietsen de wijk Polbeek in. De omleidingsroute voor fietsers gaat over het Industrieterrein de Mars.

Ook een aantal oudere verkeersdeelnemers had enige moeite met de omleiding. Een enkeling reed zich vast op het afgesloten gedeelte van de Deventerweg.

Vandaag is begonnen met het maken van de doorsteek in het talud van de Deventerweg. Woensdagmiddag wordt het betonnen tunnelsegment op z’n plek gereden. Het inrijden van de tunneldelen gebeurt met speciale hydraulische karretjes, zogeheten Self Propelled Modular Transport (SPMT’s). Voor de zwaarste tunnelmoot (1600 ton) worden12 karretjes met 60 assen en daaraan 240 wielen ingezet, die met een snelheid van ca 1 km/h de tunnelmoot op zijn plek rijdt. De karretjes worden door één persoon bediend, een bijzonder precisiewerk.

Zaterdag en zondag worden twee andere tunneldelen in twee spoortrajecten geplaatst. Dat zorgt voor stremming van het spoorverkeer op 17 en 18 september. Het gaat om het treinverkeer Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Deventer/Zutphen-Hengelo.

De tunnels zijn onderdeel van de aanleg van het nieuwe traject N348 en rondweg Eefde. De weg moet in 2013 klaar zijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com