Drugsteam houdt Zutphense drugsdealer aan

Geplaatst op 20 september 2011, om 15:31 uur

ZUTPHEN – Het drugsteam van de politie IJsselstreek heeft begin september tijdens een gerichte actie een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in Zutphen, ondermeer vanuit een woning aan de Melatensteeg harddrugs gedeald te hebben.

Het team had meerdere klachten over het dealgedrag van betrokkene en besloot afgelopen vrijdag tot actie over te gaan. Hij werd aangehouden en in zijn bezit werden enkele bolletjes harddrugs aangetroffen. Naast deze verdachte werd ook een 55-jarige Zutphenaar aangehouden die verdacht worden de man behulpzaam te zijn geweest bij zijn deal-activiteiten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie in het district IJsselstreek (gemeenten Zutphen, Lochem, Voorst en Brummen) is met een team bezig om harddruggebruik en de overlast daarvan aan te pakken. Hierbij wordt ook onderzocht of er mensen zijn die vanuit hun pand het dealen toestaan.

De politie vraagt mensen die last hebben van dealgedrag in hun woonomgeving om zo nodig via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) melding te maken van dit gebeuren. Het noteren van bijzonderheden (kentekens en tijdstippen van voertuigen) kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek. Een fotootje met een mobieltje kan ook in het onderzoek gebruikt worden.

Dit bericht kon in verband met het onderzoek niet eerder bekend worden gemaakt.