Georganiseerde hennepteelt doelwit politieactie - GelreNieuws.nl

Georganiseerde hennepteelt doelwit politieactie

Geplaatst op 6 september 2011, om 16:56 uur

APELDOORN – Dinsdag 6 september vonden in het hele land acties plaats tegen de georganiseerde hennepteelt. Ook de politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland rolde op verschillende plaatsen in de regio hennepplantages op. Tijdens de landelijke veegdag hennepkwekerijen werden op vier verschillende locaties, in totaal vijf mensen aangehouden en 1643 hennepplanten vernietigd.

In Apeldoorn werd aan de Stationsdwarsstraat in Apeldoorn een kwekerij met 815 planten aangetroffen in een appartement. Er werd niemand aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de plantjes zijn vernietigd.

Bij een bedrijfspand op de Endepoelstraat in Didam stuitte de politie op drie mannen die zelf bezig waren een oude hennepkwekerij af te breken en attributen af te voeren. Uit sporen kon de politie afleiden, dat er minsten één maal hennep was geoogst. De drie mannen, 50, 52, 58 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen en Druten werden aangehouden en na verhoor en opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

In een woning aan de Valkenhof in Ulft werd een lege kwekerij aangetroffen, er was wel een eerdere oogst geweest van zo’n 140 planten. Eén man werd hier aangehouden.

Aan het Mezenpad in Ulft, werden in een woning, 688 henneppplanten, verdeeld over een viertal ruimtes aangetroffen. Een man werd als verdachte aangetroffen en aangehouden.

De politie doet in alle gevallen nader onderzoek en maakt proces-verbaal op tegen de aangetroffen verdachten. In alle gevallen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier zal naar verwachting een naheffing opleggen.

De opbrengt van deze actie bevestigt nogmaals het beeld dat de hennepteelt al lang z’n onschuld heeft verloren. Geen kwekerij staat op zich en iedere teler vormt een schakel binnen een groter crimineel proces. Een proces dat wordt beheerst door criminele organisaties die geweld, corruptie en liquidaties niet schuwen en enorme winsten voor zich opeisen.