Dievenduo betrapt met 16 kilo gestolen eend

Geplaatst op 6 september 2011, om 17:25 uur

HARDERWIJK – De politie heeft maandagmiddag 5 september een man en een vrouw aangehouden op verdenking van diefstal bij twee bedrijven in Harderwijk. Bij één inbraak waren aluminium tentdelen gestolen, bij het andere bedrijf bleef het bij een poging.

Bij de aanhouding waren de verdachten in het bezit van 16 kg eendenvlees, dat elders in Harderwijk bleek te zijn ontvreemd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachten werden maandagmiddag nabij de Strandboulevard herkend door twee medewerkers van het benadeelde bedrijf van de tentdelen. Er ontstond een handgemeen en tijdens een worsteling heeft de mannelijke verdachte de twee medewerkers meerdere malen gebeten. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis geweest.

Het duo, een 23-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Harderwijk, werden door de gealarmeerde politie ingerekend.

In de fietstassen van een van de verdachten werd wel 16 kilogram eendenvlees aangetroffen, dat afkomstig bleek te zijn van diefstal bij een vleesverwerkend bedrijf in Harderwijk. Het ontvreemde aluminium werd tot nu toe niet aangetroffen. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.