Inbrekersgilde is op pad

Geplaatst op 11 september 2011, om 16:24 uur

APELDOORN – De politie blijft waarschuwen voor het inbrekersgilde nu het ’s avonds vroeger donker is. Daarnaast is het afsluiten van een woning de beste garantie om dieven buiten te houden. In twee gevallen zag men namelijk kans om binnen te komen omdat de deur niet op slot was.

Zaterdagavond 10 september merkten de bewoners van een woning aan de Hoge Dries in Apeldoorn om 21.45 uur dat er getracht werd in te breken. Toen de bewoner op onderzoek uit ging, zag hij twee getinte jongens wegrennen. Een onderzoek door de politie resulteerde niet in een aanhouding.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aan het Ibisplein ontdekten de bewoners zondagochtend dat er ongewenst bezoek was geweest. Men was via een niet afgesloten deur binnengekomen. Men mist onder meer een mobieltje en portemonnee met pasjes.

Aan de Hagenweg in Beekbergen bleek ook een deur niet afgesloten waardoor men binnen kon komen.  Hier worden in ieder geval een laptop en persoonlijke papieren vermist. Vlakbij aan de Arnhemseweg heeft men een deur vernield om binnen te komen. Hier heeft men etenswaren gestolen. De politie onderzoekt alle feiten en het gebruik van goed hang- en sluitwerk kan de inbrekers buiten houden.