Jongen op gestolen motor rijdt door na ongeval - GelreNieuws.nl

Jongen op gestolen motor rijdt door na ongeval

Geplaatst op 18 september 2011, om 18:15 uur

APELDOORN – De politie heeft op zaterdag 17 september een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij met een gestolen motor een ongeluk heeft veroorzaakt en daarna is doorgereden. De politie onderzoekt de zaak.

Het ongeval vond omstreeks 12.00 uur plaats. Een 64-jarige vrouw uit Apeldoorn fietste op de Zadelmakersdonk in de richting van de Barnewinkel. Vanuit één van de hofjes aan de Zadelmakersdonk kwam een motor met hoge snelheid aangereden. Hij ging onderuit en nam de vrouw in zijn val mee. De motorrijder raapte de motor op en ging er vervolgens vandoor. Hij liet de vrouw gewond achter. Ze liep in elk geval verwondingen aan haar gezicht op. Ambulancepersoneel heeft haar behandeld. Het is onbekend of de vrouw ook nog naar het ziekenhuis is vervoerd.

Kort na het ongeval kreeg de politie de melding dat er een motor was aangetroffen op de Viltmakersdonk. Hier waren twee jongens bij de motor gezien. Zij waren weggelopen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie korte tijd later een 16-jarige jongen in zijn woning in Apeldoorn aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De motor bleek eind augustus te zijn gestolen op de Gildelaan in Apeldoorn.

De politie onderzoekt de zaak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com