Politie onderzoekt beroving in Vaassen

Geplaatst op 23 september 2011, om 15:48 uur

VAASSEN – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte over een beroving die op vrijdag 16 september plaatsvond op de Laan van Fasna in Vaassen. De politie zoekt getuigen.

Een 15-jarige fietser uit Apeldoorn werd die vrijdagmiddag rond 15:30 uur klemgereden door een jongen op een retroscooter en een fietser op de Laan van Fasna. De jongen werd bedreigd en is beroofd van de oortjes van zijn mobiele telefoon.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie werd enkele dagen later gebeld over het voorval en heeft inmiddels een aangifte opgenomen en een onderzoek ingesteld. De 15-jarige jongen is door zijn belagers bedreigd en men eiste ondermeer geld. Omdat hij dit niet bij zich had, en ook geen andere zaken van waarde, heeft hij alleen de oortjes overhandigd. Daarna reed het tweetal weg over de Apeldoornse weg richting Apeldoorn.

De fietser kon een signalement van de daders geven. De bestuurder van de retroscooter is een blanke jongen van 16 á 17 jaar, ongeveer 1,80 m lang, heeft een stevig postuur en heeft lang blond haar met een haarband in. De jongen droeg een egaal witte gevoerde jas. De andere jongen was ook blank, 16 á 17 jaar, heeft zwart gemillimeterd haar met een kleine hanekam. Deze jongen droeg een donkerblauwe jas. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die het signalement herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.