Twee doden en gewonden bij ongeval

Geplaatst op 4 september 2011, om 11:15 uur

APELDOORN – Bij een ernstig eenzijdig ongeval zijn op zaterdagavond 3 september twee mannen om het leven gekomen. Ook is er een man zwaar gewond geraakt en liepen twee mannen lichte verwondingen op.

De vijf mannen zaten in een auto en kwamen op de Heemradenlaan in Apeldoorn tegen een lantaarnpaal aan en vervolgens tegen een boom tot stilstand.  

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hulpdiensten kregen omstreeks 20:25 uur de melding van het ongeval op de Heemradenlaan. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de auto vanaf de rotonde Matenpoort/ Laan van Maten kwam. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij kwam met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan en vervolgens tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk heeft snelheid hierbij een rol gespeeld. De exacte toedracht wordt nog onderzocht door het verkeersongevallenteam van de politie.

In de auto zaten 5 personen. De 25-jarige bestuurder uit Rotterdam is ter plekke overleden aan zijn verwondingen. Ook een 25-jarige inzittende uit Apeldoorn overleed direct na het ongeval. Twee mannen uit Den Haag van 21 en 26 jaar liepen lichte verwondingen op. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken en zijn op eigen gelegenheid naar de eerste hulp gegaan voor controle. Een 25-jarige man uit Apeldoorn raakte zwaar gewond. De man is uit de auto geslingerd en kwam iets verderop in de berm terecht. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verkeersongevallenteam van de politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Voor het doen van dit onderzoek is de Heemradenlaan volledig afgesloten geweest. De familie van de slachtoffers is in kennis gesteld. Voor betrokkenen en getuigen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.