Wezeper (17) in sloot na negeren stopteken

Geplaatst op 18 september 2011, om 18:30 uur

WEZEP/EMMELOORD – Een 17-jarige jongen uit Wezep is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Urkerweg in Emmeloord.
Na een achtervolging door de politie belandde de bestuurder met zijn auto in de sloot.

De automobilist werd op de Hannie Schaftweg gespot door een motoragent toen hij met hoge snelheid voorbij kwam. De agent zette de achtervolging in waarbij op de Espelerweg snelheden tussen de 130 en 160 kilometer per uur werden gehaald. De bestuurder slingerde daarbij gevaarlijk heen en weer, waardoor tegenliggers moesten uitwijken. De agent had inmiddels een stopteken gegeven, maar dat werd door de bestuurder genegeerd. Diverse eenheden werden ingezet, maar moesten op afstand blijven volgen wegens het gevaarlijke rijgedrag van de jonge automobilist. Op de Urkerweg belandde de jongen met zijn auto in de sloot en werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waaruit hij zondag werd ontslagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het voertuig werden een vuurwapen en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De jongen is een bekende van de politie. Of hij tijdens de dollemansrit onder invloed was moet onderzoek nog uitwijzen.