Agressieve man aangehouden na bedreiging met mes

Geplaatst op 9 oktober 2011, om 18:42 uur

ULFT – Een 41-jarige man uit Ulft is zaterdagmiddag 8 oktober aangehouden door de politie op verdenking van het bedreigen van een plaatsgenoot met een mes.

De politie werd rond 17:20 uur gebeld over een persoon die met een mes op straat stond te zwaaien. De man zou ruzie hebben gehad met twee andere mannen, die bij hem aan de deur kwamen om hem aan te spreken op het feit dat de 41-jarige man een familielid van de twee mannen herhaaldelijk zou lastig vallen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dit werd vrijwel meteen een ruzie, in eerste instantie in de woning, waarbij ook geschopt en geslagen werd. De twee mannen besloten daarop te vertrekken, maar de 41-jarige man kwam met een mes achter hen aan en heeft één van hen, een 32-jarige man uit Ulft, op straat meermaals bedreigd met het mes. De twee mannen wisten weg te rennen en snel daarna kwam de politie ter plaatse, die op aanwijzing van getuigen de 41-jarige man bij zijn woning heeft aangehouden.

Onderweg naar het politiebureau heeft de 41-jarige ernstige bedreigingen en beledigingen geuit in de richting van de agenten. Ook probeerde hij agenten aan te vallen en te bijten. De
man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de politie maakt proces-verbaal op over de strafbare feiten die door hem zijn begaan.