Alerte getuigen tip politie over drankrijder - GelreNieuws        

Alerte getuigen tip politie over drankrijder

Geplaatst op 9 oktober 2011, om 18:34 uur

ELBURG – Een alerte getuige heeft vrijdagavond 7 oktober de politie getipt over een dronken man die hij had zien rijden. De bewuste automobilist, een 47-jarige man uit Elburg, is aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
De getuige belde rond 21:00 met de politie nadat hij de 47-jarige man op de Gerichtenweg hevig slingerend had zien rijden. Bovendien rookte de auto van de man enorm. Zowel de getuige als de verdachte stopten bij een benzinestation aan de Zuiderzeestraatweg. De auto van de 47-jarige bleek te beschadigd om verder te kunnen rijden. De getuige waarschuwde de politie, die de man ter plekke een blaastest afnam. Deze bevestigde dat de man gedronken had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,8 blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

De auto van de man is afgesleept. Een voorwiel van zijn auto bleek te zijn ontzet, vermoedelijk omdat de man ergens een stoeprand heeft geraakt.