Automobilist ontvlucht politiecontrole - GelreNieuws.nl

Automobilist ontvlucht politiecontrole

Geplaatst op 29 oktober 2011, om 15:05 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft vrijdagmiddag 28 oktober na een achtervolging een 30-jarige Apeldoorner aangehouden, nadat de man er tijdens een politiecontrole vandoor was gegaan.

Politieagenten hielden de automobilist rond 16.50 uur staande op de Laan van Spitsbergen. Toen de agenten wilden controleren of de man nog openstaande boetes had, ging hij er plotseling in zijn auto vandoor. Hij reed hierbij met hoge snelheid onder andere over de Jachtlaan, de Eendrachtsstraat, de Arnhemseweg.

Op de kruising Hofveld met de Kraaienweg reed hij een 23-jarige automobiliste uit Apeldoorn aan. Zij kwam met de schrik vrij. Door de aanrijding kwam de verdachte echter achterwaarts op de kruising te staan. Hij reed vervolgens achteruit de Kraaienweg in. Hierbij raakte hij een geparkeerde auto waarna de politie hem klem reed en kon aanhouden.

Hij verzette zich bij zijn aanhouding en is uiteindelijk, met inzet van pepperspray, geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man bleek nog 40 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Naast deze gevangenisstraf zal hij proces-verbaal krijgen voor de vele verkeersovertredingen en het zeer gevaarlijke rijgedrag. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Zijn auto is in beslag genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com