Meisje (8) ernstig gewond bij ongeval A50 - GelreNieuws.nl

Meisje (8) ernstig gewond bij ongeval A50

Geplaatst op 28 oktober 2011, om 17:09 uur


APELDOORN –
Vrijdag 28 oktober zijn zes personen gewond geraakt bij een aanrijding op de A50 richting Arnhem. Één van hen, een 8-jarig kind, raakte zeer ernstig gewond.

Diverse anderen raakten licht gewond en van twee personen is het letsel nog onbekend. Bij het ongeval waren vier voertuigen betrokken, waarvan drie total-loss zijn.

Het ongeluk vond om 11:10 uur plaats toen het verkeer plotseling moest remmen voor een andere (lichte) kop-staart botsing even verderop.

Bij het ontstaan van deze plotselinge file botste een 20-jarige automobilist uit Duitsland hard achterop de auto van een gezin uit Simpelveld. Hierin zaten een man, een vrouw en twee kinderen, waaronder het 8-jarige meisje wat zwaargewond raakte. De man van dit gezin liep kneuzingen op. Ook de vrouw raakte gewond, maar haar letsel is nog onbekend. Het andere kind bleef zo goed als ongedeerd.

De Duitse automobilist en zijn bijrijdster raakten ook gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel van de 20-jarige man viel mee en hij is vanmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. De vrouw die bij hem in de auto zat liep een gebroken pols op.

De auto van het gezin uit Simpelveld botste door de klap op een andere auto voor hen. De bestuurder van deze auto, die alleen in de auto zat, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Voor deze auto reed tot slot een 66-jarige man uit Dongen. Deze auto werd licht aangetikt en liep slechts lichte schade op. De man uit Dongen en zijn bijrijdster bleven ongedeerd.

Door de ravage die door de aanrijding ontstond is de A50 geruime tijd afgesloten geweest in verband met bergingswerkzaamheden. Ook heeft de Verkeersongevallendienst van de politie ter plekke een onderzoek ingesteld. Tegen de 20-jarige bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com