“Kranendief zet Apeldoorn blank”

Geplaatst op 26 oktober 2011, om 15:36 uur


APELDOORN –
De politie heeft mede dankzij de hulp van personeel van een recyclingbedrijf op dinsdag 25 oktober een 44-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht enkele tientallen buitenkranen te hebben gestolen en daarbij een waterballet te hebben veroorzaakt. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid voor de Rechter-commissaris.

De politie kreeg vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag een melding dat aan de Vlietweg in Apeldoorn een buitenkraan was gestolen en dat het water de tuin in spoot. Agenten stelden een onderzoek in naast de betrokken woning werd bij meerdere adressen een waterballet in de tuin aangetroffen. De bewoners werden gewaarschuwd om de hoofdkraan tijdelijk af te sluiten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie startte direct een onderzoek en kreeg al snel zicht op de vermoedelijke verdachte. Met hulp van personeel van een Apeldoorns recyclingbedrijf kon de verdachte dinsdag worden aangehouden toen hij probeerde de kranen in te leveren. Hij bleek uiteindelijk ruim 40 kranen te hebben gestolen.

Het bleek dat hij die nacht weer op pad was geweest en nu waren bewoners van de wijk Orden de dupe. De politie heeft inmiddels de nodige aangiften opgenomen. Gedupeerden adviseert zij om telefonisch contact op te nemen om aangifte te doen bij het politieteam Apeldoorn-Zuid. Dit kan via 0900 -8844.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij wordt komende vrijdag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.