Dode bij ongeval op A28 bij Nunspeet

Geplaatst op 26 oktober 2011, om 20:42 uur

NUNSPEET – Bij een ongeval op de A 28 onder Nunspeet is woensdagavond 26 oktober een automobilist om het leven gekomen. Een andere bestuurder raakte zwaar gewond. Een inzittende van een derde auto die bij het ongeval betrokken was raakte gewond en de tweede inzittende van die auto kwam met de schrik vrij.

De snelweg richting Zwolle is lange tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeval, waarbij drie auto’s betrokken bleken te zijn, werd even voor half acht gemeld. Twee auto’s kwamen in de berm tegen een boom tot stilstand en de bestuurder van een van de auto’s was op slag dood. De andere bestuurder is zwaargewond naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Voor de hulpverlening werden meerdere ambulances, de brandweer, de politie en een traumahelikopter ingezet. De snelweg richting Zwolle is afgesloten en het verkeer werd bij Hoevelaken via Beekbergen en Hattemmerbroek omgeleid. Het Korps landelijke politiediensten(KLPD) stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Getuigen wordt verzocht met het KLPD contact op te nemen via 0900-8844.