Drankrijders betrapt in Apeldoorn

Geplaatst op 13 oktober 2011, om 17:33 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdag 12 oktober twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol in Apeldoorn. Van een automobilist uit Ede werd het rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen rond 17.00 uur een automobilist slingerend over de A1 bij Apeldoorn rijden. De politie gaf de bestuurder een stopteken. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 57-jarige man uit Ede, onder invloed van alcohol was. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 2,1 blies. Het rijbewijs van de Edenaar werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 20.15 uur controleerden agenten een automobilist op de Molenstraat in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 26-jarige man uit Apeldoorn, onder invloed van alcohol was. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De Apeldoorner werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 1,2 blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.