Dronken automobilist vlucht voor politie - GelreNieuws.nl

Dronken automobilist vlucht voor politie

Geplaatst op 3 oktober 2011, om 16:21 uur

APELDOORN – Een 26-jarige autobestuurder uit Apeldoorn is in de nacht van zondag op maandag 3 oktober na een korte achtervolging aan de Deventerstraat in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten gaven de man een stopteken nadat hij tegen de verplichte rijrichting in de Stationsstraat wilde inrijden. De Apeldoorner gaf geen gehoor aan het teken en reed met hoge snelheid door. Er werd een achtervolging ingezet. De 26-jarige reed tijdens de achtervolging tegen een stoeprand aan, waardoor zijn banden lek raakten en de bestuurder abrupt stopte. Hierdoor gleed het dienstvoertuig door en raakte daarbij het voornoemde voertuig. Beide auto’s raakten beschadigd. De agenten konden de verdachte vervolgens aanhouden.

Op de achterbank van de bestuurder lagen ondermeer lege blikjes bier. Een gehouden blaastest wees uit dat de man had gedronken. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een promillage van 1,5. Daarnaast was de Apeldoorner niet verzekerd en was zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.