Hardrijders op de bon - GelreNieuws.nl

Hardrijders op de bon

Geplaatst op 24 oktober 2011, om 18:14 uur

ACHTERHOEK – De politie heeft op zondag 23 oktober op meerdere provinciale wegen in de plaatsen Winterswijk, Borculo, Ruurlo, Groenlo en Aalten het verkeer gecontroleerd.

In totaal kregen zes weggebruikers een bekeuring, onder meer voor het overschrijden van de maximum snelheid en niet handsfree bellen. Een 42-jarige automobilist uit Duitsland raakte zijn rijbewijs kwijt, nadat hij de maximum snelheid met 60 kilometer per uur had overschreden.

De automobilist reed met 145 kilomter per uur over de Hamelandroute bij Aalten. De toegestane maximumsnelheid is daar 80. Een motorsurveillant hield de automobilist staande en vorderde zijn rijbewijs in. Er wordt tegen de Duitser proces-verbaal opgemaakt. De politie controleert vaker op de N-wegen in de Achterhoek omdat er relatief veel ongelukken gebeuren.

Op dit moment loopt er een campagne van Veilig Verkeer Nederland onder de titel ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’ en wordt door de politie extra scherp gelet op afleiding in het verkeer.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com