Infoavond over woninginbraken in Voorst - GelreNieuws.nl

Infoavond over woninginbraken in Voorst

Geplaatst op 3 oktober 2011, om 16:19 uur

VOORST – De gemeente en de politie in Voorst houden maandagavond 10 oktober een informatieavond over woninginbraken. In het najaar wordt er relatief meer ingebroken. Het is langer donker, de dagen worden korter en de nachten worden langer. Juist in deze periode kunnen de inwoners van Voorst zelf een bijdrage leveren om een inbraak te voorkomen.

In 2010 zijn er in het laatste kwartaal 33 aangiftes van woninginbraken in Voorst gedaan. In de andere kwartalen in dat jaar lag dat gemiddelde op 17 woninginbraken in Voorst. De gemeente en de politie willen mensen bewust maken van dingen die zij zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. De kans dat er ingebroken wordt neemt aanzienlijk af als er preventieve maatregelen getroffen worden.

Preventieve maatregelen
Tijdens de bijeenkomst op maandag 10 oktober in het dorpshuis aan de Schoolstraat in Voorst worden de preventieve maatregelen besproken. Inwoners van Voorst zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur welkom, vanaf 19.45 uur start de inloop. De meest voor de hand liggende preventietip is het goed afsluiten van ramen en deuren, ook bij korte afwezigheid. Leg waardevolle goederen, zoals laptops, fotocamera’s en portemonnees niet op de voor de hand liggende plekken in het zicht. Berg auto- en reservesleutels goed op. Maak gebruik van buitenlampen bij voor- en/of achterdeuren. Zorg dat het huis tijdens de vakantie een bewoonde indruk maakt (gordijnen niet sluiten, post laten weghalen). Meer tips staan op www.politiekeurmerk.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com