Jongen (15) beroofd van mobiele telefoon

Geplaatst op 25 oktober 2011, om 16:23 uur

HARDERWIJK – De politie zoekt getuigen van een straatroof waarbij een 15-jarige jongen onder bedreiging van een mes werd gedwongen zijn mobiele telefoon af te staan. De bedreiging vond plaats op maandagavond 24 oktober in een fietstunnel aan de Beukenlaan in Harderwijk.

De jongen fietste rond 21.00 uur door de fietstunnel richting zijn huis in Ermelo.  In de tunnel stond een man, die hem tegenhield. De man dwong de jongen zijn mobieltje, die hij in de hand hield, af te geven. Hij dreigde met het mes. De jongen gaf zijn mobieltje af en is hij naar huis gefietst.

De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar een man met een getinte huidskleur en een normaal, gespierd postuur. De man is langer dan 1,85 meter en droeg een zwarte muts.

De politie wil ook graag in contact komen getuigen die daar een verdachte situatie hebben gezien. Met name bromfietser, met achterop een rode bak, (mogelijk een pizzabezorger), die ook rond 21.00 uur bij de fietstunnel reed wordt verzocht contact op te nemen. Men kan zich melden bij de politie via 0900-8844.