Man aangehouden na achtervolging - GelreNieuws        

Man aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 3 oktober 2011, om 15:33 uur

WEZEP – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 oktober op de A28 ter hoogte van Wezep na een achtervolging een bestuurder van een busje aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Zijn identiteit is nog onbekend.

De bestuurder viel rond 00.15 uur op vanwege zijn verdachte rijgedrag, waarbij het er sterk op leek alsof het busje uit de buurt van de politie wilde blijven. Politieagenten gaven de man een stopteken om hem te controleren, maar deze reed hierop met hoge snelheid weg, waarbij hij tussen het overige verkeer door slalomde. Agenten zetten een achtervolging in en samen met een andere politieauto is het gelukt om de automobilist tot stoppen te dwingen. Daarna is de man meteen aangehouden. In de bus werden dozen en verpakkingen van ondermeer scheermesjes gevonden. De politie vermoedt dat deze artikelen mogelijk afkomstig zijn van diefstal en onderzoekt de herkomst.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Ook heeft de man een boete gekregen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.