Overval AH Doetinchem in Opsporing Verzocht - GelreNieuws        

Overval AH Doetinchem in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 10 oktober 2011, om 19:35 uur


DOETINCHEM –
Het tv-programma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond 11 oktober, camerabeelden zien van drie nog onbekende mannen die de AH-supermarkt aan de Rozengaardseweg in Doetinchem overvielen op vrijdag 16 september. De gewapende overval vond voor openingstijd plaats. Bij de overval werd een geldbedrag buitgemaakt.

De overval vond rond 06:30 uur plaats. Als een van de medewerkers rond dat tijdstip een rolluik opent krijgt hij een vuurwapen op zich gericht en lopen de daders met hem mee naar binnen. De overvallers drijven de aanwezige personeelsleden onder bedreiging van een vuurwapen en messen bijeen en binden hen vast. Ook worden enkele personeelsleden opgesloten. In de supermarkt waren tijdens de overval ongeveer 20 personeelsleden aanwezig, waaronder veel scholieren.

De daders gaan er uiteindelijk vandoor met enkele kassalades, met daarin een beperkt geldbedrag. Zodra het enkele medewerkers lukt zich te bevrijden wordt de politie gewaarschuwd.

Een deel van de overval is op beeld vastgelegd. De politie hoopt met het tonen van de camerabeelden tips te ontvangen die alsnog leiden tot het oplossen van de zaak.

Opsporing Verzocht behandelt deze zaak in de uitzending van dinsdag 11 oktober, op NL 1 vanaf 21:20 uur.