Politie onderzoekt vluchtrichting overvaller - GelreNieuws        

Politie onderzoekt vluchtrichting overvaller

Geplaatst op 7 oktober 2011, om 12:18 uur

APELDOORN – Naar aanleiding van de op dinsdag 4 oktober gepleegde overval op een juwelier aan de Asselsestraat in Apeldoorn, waarbij deze ernstig mishandeld werd, heeft de politie zicht gekregen op de vermoedelijke vluchtroute van de overvaller.

De politie vraagt dan ook of er getuigen zijn die meer informatie kunnen geven. Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

De overval vond op dinsdag omstreeks 10.40 uur plaats en werd door één man uitgevoerd. Het 61-jarige slachtoffer is door de overvaller ernstig mishandeld en heeft meerdere verwondingen aan zijn hoofd opgelopen, maar kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Direct na de overval hebben agenten een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld en het regionaal overvallenteam is ingezet om deze gewelddadige overval te onderzoeken. Naast het slachtoffer zijn er al enkele getuigen verhoord en het team heeft een uitgebreid signalement van de verdachte en diens vermoedelijke vluchtroute vastgesteld.

De overvaller is een blanke man tussen 25 en 30 jaar. Hij is 1.75 tot 1.80 m. groot en heeft een normaal postuur. Hij heeft een rond gezicht, zonder baard of snor en droeg een zwarte “Lee Towers”-zonnebril. Zijn donkerblond korte haar heeft een hoge haarinplant.

Tijdens de overval was hij gekleed in een lichte, niet vale, spijkerbroek, een licht shirt met mogelijk kleine verticale streepjes en met een witte boord/kraag en witte manchetten. Hij droeg vermoedelijk lichte sportschoenen. Op zijn kleding zitten mogelijk bloedvlekken.

Vanuit de winkel van juwelier op de hoek van de Asselsestraat en de Brinkhorstweg is hij via de Asselsestraat richting het centrum van Apeldoorn gelopen. Vervolgens de eerste weg links de Schotweg in. Bij de kruising van de Schotweg met de Torenstraat is hij rechtdoor een klein paadje naar de Arbeidstraat ingelopen.

De politie vraagt getuigen die een man met voornoemd signalement rond het tijdstip van de overval hebben zien lopen, of die andere informatie met betrekking tot deze overval hebben.