Politie zoekt belangrijke getuigen overval Zutphen

Geplaatst op 19 oktober 2011, om 18:06 uur


ZUTPHEN –
In verband met een overval op een juwelier aan de Sprongstraat in Zutphen is de politie dringend op zoek naar een oudere man en vrouw. Zij zijn vermoedelijk belangrijke getuigen.

De recherche is dringend op zoek hen. De overval vond plaats op vrijdagmiddag 30 september rond 15.00 uur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit het onderzoek van het Regionale Overvallenteam is intussen gebleken, dat de man en vrouw vermoedelijk tijdens de overval of kort daarna voor de etalage van de winkel hebben gestaan. Ze hebben zelfs nog de deur van de winkel geopend voor de medewerkster die tijdens de overval werd geslagen en gewond raakte.

Deze nog onbekende man en vrouw zouden voor het rechercheteam belangrijke informatie kunnen hebben. Deze man en vrouw, maar ook andere getuigen of tipgevers die nog geen contact hebben gehad met de politie wordt gevraagd contact op te nemen met het rechercheteam via 0900-8844.

De overval op de juwelierszaak vond rond 15.00 uur plaats. Een negroïde man, van 25 á 30 jaar oud, kwam de juwelierszaak binnen en bedreigde de aanwezige medewerkster met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek.

Tijdens de overval zou de vrouw geslagen zijn. De man is er vervolgens met een hoeveelheid sieraden vandoor gegaan. De medewerkster liep een verwonding op en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is inmiddels weer thuis.