Politie zoekt getuigen insluiping door babbeltruc

Geplaatst op 27 oktober 2011, om 15:53 uur

HATTEM – De politie is op zoek naar getuigen van een insluiping op dinsdag 26 oktober, door twee vrouwen in Hattem. Eén vrouw hield de bewoonster aan de praat met een babbeltruc, terwijl de andere vrouw het huis doorzocht. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Dinsdag rond 18.30 uur kreeg de politie melding van een insluiping bij een woning aan de Vechtstraat in Hattem. Een nog onbekende vrouw belde rond 13.30 uur aan en vertelde de bejaarde bewoonster dat zij de waterleiding kwam controleren. Terwijl de bewoonster met haar mee liep, is een tweede vrouw het huis binnengekomen en heeft zo enkele sieraden gestolen. De diefstal werd ’s avonds ontdekt door de dochter van de bewoonster. Ook aan de Schuttenakker is een vrouw door middel van deze ‘babbeltruc’ een woning binnen gekomen. Uit deze woning is niets gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen van de insluipingen en is op zoek naar twee vrouwen die voldoen aan het volgende signalement. De eerste vrouw is 20 à 30 jaar oud, heeft een getinte huid, is ongeveer 1.50 meter lang, heeft zwart halflang haar, droeg donkere kleding en heeft een mager postuur. De vrouw praatte met een buitenlands accent. De tweede vrouw is 30 à 40 jaar oud, heeft ook een getinte huid en is ongeveer 1,60 meter lang. Ze heeft een gezet figuur en droeg donkere kleding. Getuigen en mensen die het signalement herkennen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.