Politie zoekt oudere vrouw die zou zijn lastig gevallen

Geplaatst op 13 oktober 2011, om 17:23 uur

EIBERGEN – De politie is op zoek naar een oudere vrouw met een rollator die woensdag 12 oktober volgens een getuige is lastig gevallen door twee vrouwen op de Nieuwstraat in Eibergen. De politie kreeg rond 11.55 uur de melding over het voorval.

De melder gaf aan dat de twee vrouwen aan de rollator van de oudere vrouw stonden te trekken. Vlakbij stond een personenauto met vermoedelijk een Belgisch kenteken, met daarin een derde vrouw. De drie vrouwen hadden een zigeunerachtig uiterlijk.

De melder vertrouwde het niet en liep richting de oudere vrouw, waardoor de twee vrouwen die bij de rollator stonden er rennend vandoor gingen. Toen de man richting de auto liep, reed de vrouw in de auto ook snel weg. De oudere vrouw gaf aan dat men ook aan haar jas had gezeten, maar was niet gewond geraakt, miste niks, en is haar weg vervolgd. Toen de politie na de melding van de getuige ter plaatse kwam troffen zij niemand meer aan. Er is nog geïnformeerd bij een nabijgelegen verzorgingshuis, maar het is nog niet bekend wie de oudere dame is.

De politie is op zoek naar deze mevrouw om een verklaring van haar te kunnen opnemen. De vrouw heeft een normaal postuur en grijs haar, is ongeveer 85 jaar oud en droeg een rode jas en een bril.

De politie wil ook graag weten of iemand het signalement van de drie vrouwen die haar lastig vielen herkent. De drie vrouwen zijn door de getuige omschreven als zigeunerachtig en hadden een Oost-Europees uiterlijk en lang zwart haar. Ze droegen donkere kleding. De twee vrouwen die bij de rollator stonden zijn vermoedelijk twintigers, de vrouw in de auto was iets ouder, vermoedelijk in de dertig.

Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.