Verdachten woninginbraken aangehouden

Geplaatst op 7 oktober 2011, om 12:14 uur

EERBEEK – De politie heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een groot aantal woninginbraken in de regio. In het onderzoek werden drie verdachten op heterdaad aangehouden na een inbraakpoging bij een woning aan de Gravin van Burenlaan in Eerbeek. Een vierde verdachte werd later verhoord. Twee verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Op woensdag 22 juni hield de politie dankzij een oplettende buurtbewoner in Eerbeek drie mannen aan, die even tevoren in die plaats geprobeerd hadden in te breken bij een woning. Het trio was er in een auto vandoor gegaan en tijdens het onderzoek werden in de auto sieraden aangetroffen die van een inbraak elders in de regio afkomstig waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachten een 18-jarige Apeldoorner, een 17-jarige jongen uit Warnsveld en een 19-jarige Zutphenaar werden ingesloten voor verhoor en tijdens het onderzoek ontstond het vermoeden, dat zij verantwoordelijk waren voor meerdere woninginbraken in de regio. In sommige gevallen bleef het bij een poging, maar in andere gevallen werd er met grof geweld ingebroken en ging men op zoek naar sieraden, geluidsapparatuur en laptops.

Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten in wisselende samenstelling op pad gingen. In dat kader werd ook nog een 18-jarige Deventenaar aangehouden. Hij zou mogelijk ook bij enkele inbraken betrokken zijn geweest.

Plaatsen waar de verdachten zouden hebben ingebroken zijn ondermeer Apeldoorn, Brummen, Wichmond, Epse, Laren (Gld), Ermelo, Hatem, Zetten en Glanen. Van de gestolen spullen konden slechts enkele sieraden teruggegeven worden aan de gedupeerden. Alle benadeelden in dit onderzoek zijn in kennis gesteld van de ontwikkelingen.

Van de verdachten zitten de Apeldoorner en Zutphenaar nog in voorlopige hechtenis. Het proces-verbaal is inmiddels aan de officier van justitie overgedragen.