Apeldoorn: beschonken snorfietsers betrapt - GelreNieuws.nl

Apeldoorn: beschonken snorfietsers betrapt

Geplaatst op 26 november 2011, om 10:57 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Apeldoorn van twee snorfietsers (17) het rijbewijs ingevorderd, omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken.

Surveillerende agenten zagen even na middernacht op het Ravelijn een jongen op een snorfiets rijden en besloten hem te controleren. Hij bleek gedronken te hebben en op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Dit is ruim vijf maal het toegestane promillage voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Later in de nacht lieten agenten in het centrum een Apeldoornse jongen stoppen omdat hij met zijn snorfiets tussen het stappende publiek door wilde rijden. Bij aanspreken zagen ze dat de jongen bloeddoorlopen ogen had. De ademtest op straat was negatief voor hem en op het politiebureau blies de tiener 1.0 promille.

Van beide tieners is het rijbewijs ingevorderd en met een rijverbod en een proces-verbaal gingen zij later naar huis. Daarnaast werden in dezelfde nacht nog twee automobilisten bekeurd die gedronken hadden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com